"Waarom leerlingen mij met 'juf' of 'meester' moeten aanspreken."

Op mijn Instagramaccount vroeg ik aan mijn volgers waar hun voorkeur ligt als het gaat over de aanspreektitel van leerkrachten. Moeten de leerkrachten de termen 'juf' of 'meester' hanteren, of is het voldoende om enkel de voornaam van de leerkracht te gebruiken. 66% van de stemmers gaf aan dat zij voorstander zijn voor de aanspreektitels 'juf' of 'meester'. De meeste leerkrachten vinden dat dit ervoor zorgt dat de hiërarchie tussen de leerkracht en de leerlingen niet vervaagt. De leerkracht blijft ten slotte nog altijd boven de leerlingen staan. Het is ook een vorm van elementaire beleefdheid en respect naar de leerkracht toe. Ik deel hieronder de meningen van leerkrachten die het niet oké vinden om met hun voornaam aangesproken te worden, maar die kiezen voor de termen 'juf' of 'meester'.

Naast alle reacties over respect en elementaire beleefdheid, kwam ik ook deze leuke reactie tegen. Sommige leerkrachten vinden het gewoon leuk om als 'juf' of 'meester' aangesproken te worden.


«   »