Naar het bos!


Allemaal glunderende gezichtjes

Onze school start elke dag om 8.25u. Om acht uur komen de eerste kinderen toe op school. In de klas waar ik les geef zitten 15 leerlingen. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat meer dan de helft van de leerlingen kwam vragen of onze uitstap naar het bos zou doorgaan. De weergoden waren ons niet bepaald gunstig gezind, waardoor de leerlingen dachten dat ik de uitstap zou afgelasten. En ja... er was een lichte twijfel. Want allemaal zieke leerlingen hebben na de uitstap was natuurlijk ook niet de bedoeling. Ik vertelde de kinderen dat ik even zou afwachten. Ik wilde de uitstap niet annuleren, maar wilde ook geen valse hoop geven aan de leerlingen.

Lees meer »

Tijd om ons klaar te maken.

Tring tring! De bel gaat. Ik had met de leerlingen afgesproken dat ze bij het belsignaal van 13.30u zelfstandig naar boven mochten komen om zich klaar te maken voor onze uitstap. Alle leerlingen - geen uitzonderingen - kwamen dolenthousiast de klas binnengewandeld. Ik zal enkel en alleen contente gezichtjes. Sommige kinderen waren zelfs wat hyperactief door het enthousiasme en zoals velen onder jullie wel zullen weten is dat iets aanstekelijk. Jassen, fluohesjes en regenlaarzen werden aangetrokken, drinkflessen werden gevuld en iedereen had z'n plastic zakje bij de hand om in het bos vruchten en noten te kunnen rapen. Wanneer iedereen klaar was, konden we eindelijk vertrekken. Joepie! 

Lees meer »

We hadden een zalige namiddag!

De namiddag in het bos kon niet beter verlopen! We speelden petanque met bosvruchten, omgekeerd verstoppertje en deden nog veel andere leuke activiteiten. Tijdens het uitvoeren van de activiteiten leerden we welke vruchten bij welke bomen horen. De meest bekende bomen zoals de beuk, eik en kastanje herkenden we meteen! Maar met de app 'PictureThis' leerden we ook enkele onbekende planten kennen. De regen kon ons niet deren. Want... Wat past er nu beter bij een herfstwandeling dan een beetje regen?

Lees meer »