Allemaal glunderende gezichtjes

Onze school start elke dag om 8.25u. Om acht uur komen de eerste kinderen toe op school. In de klas waar ik les geef zitten 15 leerlingen. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat meer dan de helft van de leerlingen kwam vragen of onze uitstap naar het bos zou doorgaan. De weergoden waren ons niet bepaald gunstig gezind, waardoor de leerlingen dachten dat ik de uitstap zou afgelasten. En ja... er was een lichte twijfel. Want allemaal zieke leerlingen hebben na de uitstap was natuurlijk ook niet de bedoeling. Ik vertelde de kinderen dat ik even zou afwachten. Ik wilde de uitstap niet annuleren, maar wilde ook geen valse hoop geven aan de leerlingen.

 

Gelukkig bleef de hoeveelheid regen beperkt en kon ik na een tijdje het goede nieuws meedelen dat de uitstap zou doorgaan. Oef! Hoe de uitstap verliep lees je in het vervolg van deze blog.


«