De oplossingen

Eén duidelijke oplossing om binnen het onderwijs zoveel mogelijk terug te keren naar de essentie (= lesgeven) is er natuurlijk niet. Toen ik op Instagram vroeg naar mogelijke oplossingen, kreeg ik wel heel wat interessante antwoorden binnen. En ik ben er dan ook van overtuigd dat wanneer we een combinatie van deze zaken zouden toepassen, we zeker wat druk van de leerkrachten kunnen wegnemen. En die vermindering van druk en stress zal zorgen voor een nieuwe motivatieboost. We zullen terug kunnen keren naar het lesgeven. De kinderen zouden terug op de allereerste plaats kunnen komen. Want eerlijk: dat is toch waarom de meesten voor het beroep als leerkracht hebben gekozen. Je leest de oplossingen van mijn Instagramvolgers hieronder:

Dit willen we bereiken:

En onderstaande zaken zouden ons hierbij kunnen helpen:

Graag sluit ik deze blog positief af: blijf genieten van de job die je uitoefent. Hou je vast aan de mooie kanten van de job, want die zijn er echt wel! Laat de negatieve zaken niet overheersen, want die zijn er bij elk beroep. Altijd en overal bots je tegen moeilijkheden waardoor je de motivatie en energie even verliest. Focus je op de leerlingen. Als je van jezelf weet dat jij je uiterste best doet om elke leerling zo goed mogelijk te helpen, dan ben je goed bezig! Keep up the good work!

 

Wil jij trouwens nog een mooie onderwijsanekdote delen? Dat kan altijd via info@meesterwarre.be. De anekdotes van anderen kan je lezen via deze blogpost.


 »