Leerkrachten gaan op zoek naar iets anders

Onderstaand bericht kwam ik tegen in een groep dat bestemd is voor leerkrachten uit het lager onderwijs. Een bericht waarin een leerkracht zijn/haar gevoelens uit over ons beroep. De persoon in kwestie geeft aan dat de job steeds zwaarder wordt. Ik moet jullie niet vertellen dat er naast het lesgeven ook veel andere verplichtingen verbonden zijn aan onze job. Maar welke zaken zorgen nu precies voor die extra druk bij leerkrachten? Wat zorg ervoor dat de motivatie bij leerkrachten daalt waardoor ze soms zelfs op zoek gaan naar iets anders? Ik plaatste deze vragen op mijn Instagram Stories en kreeg veel antwoorden binnen. 

 

In deze blog som ik de oorzaken op die volgens jullie zorgen voor extra druk en stress bij leerkrachten. In het laatste deeltje deel ik de oplossingen die volgens jullie kunnen zorgen voor het wegnemen van die druk. Ten slotte doe ik ook nog eens een warme oproep om jullie allermooiste onderwijsanekdotes te delen met mij via info@meesterwarre.be


«