Interactieve quizjes voor de lagere school


Optellen en aftrekken tot 20


Interactieve quizjes waarbij de leerlingen oefenen op basisbewerkingen tot 20 met en zonder brug. Elke quiz bevat een gezonde portie competitie én beweging. Ze kunnen gebruikt worden als herhaling of inoefening. Dit pakket bevat twee quizzen in totaal.

Optellen en aftrekken tot 100


Interactieve quizjes waarbij de leerlingen oefenen op basisbewerkingen tot 100 met en zonder brug. Elke quiz bevat een gezonde portie competitie én beweging. Ze kunnen gebruikt worden als herhaling of inoefening. Dit pakket bevat vier quizzen in totaal.

De maaltafels
inoefenen


Interactieve quizjes waarbij de leerlingen oefenen op het automatiseren van de maaltafels. Elke quiz bevat een gezonde portie competitie én beweging. Ze kunnen gebruikt worden als herhaling of inoefening. Dit pakket bevat twee quizzen in totaal.

Kloklezen
inoefenen


Interactieve quizjes waarbij de leerlingen spelenderwijs oefenen op kloklezen. Elke quiz bevat een gezonde portie competitie én beweging. Ze kunnen gebruikt worden als herhaling of inoefening. Dit pakket bevat drie quizzen in totaal.

Bewegend leren in de klas


De maaltafels oefenen I


Competitief oefenen op de maaltafels met het gratis ballonnenspel van Prowise. De klas wordt in groepjes verdeeld. De groepen spelen om de beurt op volgende manier: ze tikken het juiste antwoord aan en lopen een toertje door de klas. Ze doen dit tot de tijd om is. Gebruik de link hieronder om gebruik te maken van dit spel.

De maaltafels oefenen II


Het parkeerspel van Prowise zette ik in tijdens een hoekenwerk. De kinderen spelen per 4 en proberen om zo snel mogelijk de juiste auto's naar het bijhorende parkeerplaatsje te slepen. De leerling die als eerste alle auto's kon parkeren, wint het spel. Dit spel vind je terug bij de Touchtafel-Tools van Prowise. Maak een gratis account aan via onderstaande link.

De maaltafels oefenen III


Tafeljoggen met meester Bjorn om de maaltafels bewegend in te oefenen. Het kanaal van Meester Bjorn bevat ook andere varianten zoals klokjoggen, vlekjoggen, enz. Gebruik de link hieronder om een bezoekje te brengen aan het kanaal van meester Bjorn.