Ik verzamel al mijn video's rond bewegend leren op mijn TikTok-account. Volg me zeker via https://www.tiktok.com/@meesterwarre?_t=8jJ4TvhGUYT&_r=1

Bewegend en spelenderwijs leren in de klas


Werkwoorden vervoegen


De leerlingen gooien elk om de beurt met twee dobbelstenen. Op de ene dobbelsteen staan werkwoorden en op de andere staan onderwerpen. Het is de bedoeling dat de leerlingen het werkwoord correct vervoegen.

Binnen- en buitenkring WO


Een nieuw thema WO werd ingeleid aan de hand van de binnen- en buitenkring. Er worden enkele open vragen gesteld rond een bepaald thema waarop de leerlingen moeten antwoorden. Daarna schuiven ze door om dezelfde vraag nogmaals te beantwoorden met een andere partner.

Cold calling - meetkunde


Cold calling tijdens een herhalingsles meetkunde. De leerkracht trekt de naam van een leerling. Deze leerling moet de vraag dan meteen correct beantwoorden. Dit is de ideale voorbereiding op een toets.

De maaltafels oefenen I


Competitief oefenen op de maaltafels met het gratis ballonnenspel van Prowise. De klas wordt in groepjes verdeeld. De groepen spelen om de beurt op volgende manier: ze tikken het juiste antwoord aan en lopen een toertje door de klas. Ze doen dit tot de tijd om is. Gebruik de link hieronder om gebruik te maken van dit spel.

De maaltafels oefenen II


Het parkeerspel van Prowise zette ik in tijdens een hoekenwerk. De kinderen spelen per 4 en proberen om zo snel mogelijk de juiste auto's naar het bijhorende parkeerplaatsje te slepen. De leerling die als eerste alle auto's kon parkeren, wint het spel. Dit spel vind je terug bij de Touchtafel-Tools van Prowise. Maak een gratis account aan via onderstaande link.

De maaltafels oefenen III


Tafeljoggen met meester Bjorn om de maaltafels bewegend in te oefenen. Het kanaal van Meester Bjorn bevat ook andere varianten zoals klokjoggen, vlekjoggen, enz. Gebruik de link hieronder om een bezoekje te brengen aan het kanaal van meester Bjorn.

Sneeuwballendictee


Nieuwe spellingsregels bewegend en spelenderwijs inoefenen kan met het sneeuwballendictee. Hierbij rapen de kinderen sneeuwballen op, schrijven het woord in hun kladschrift en proberen op die manier zoveel mogelijk woorden correct te noteren.